کانال سازی و کانال کشی، یکی از تکنولوژی های روز دنیا به منظور هوارسانی و ایجاد جریان هوا در محیط های مختلف است. کانال های هوا رسانی در دو نوع مختلف کانال گرد و کانال چهار گوش با استفاده از انواع ورق های آلومینیومی، گالوانیزه و استیل به بازار عرضه می گردد. کانال های چهارگوش هم چنین وظیفه ی به بیرون راندن هوای اگزاست فن و حتی خارج کردن زباله ها را به عهده دارد.
کانال چهار گوش مقطعی مربعی یا مستطیلی شکل دارد که مقاطع مربعی شکل آن از راندمان بالاتری برخوردار است ولی مقاطع مستطیلی شکل از لحاظ جایگیری در محیط فضای کمتری را اشغال می کنند.
واحد اندازه گیری ابعاد کانال چهارگوش فوت مکعب در دقیقه (cfm) است و واحد اندازه گیری سرعت آن فوت در دقیقه (fpm)، که براساس مقدار هوایی که انتقال داده می شود توسط مهندس تأسیسات با در نظر گرفتن ویژگی های مکان نصب هم چون اندازه ی فضا و نوع کاربری محاسبه می شود. در نتیجه واحد مساحت مقطع کانال چهارگوش فوت مربع است.
برای تولید کانال چهارگوش و انجام مراحل کانال سازی از آنجایی که این نوع کانال از ورق های گالوانیزه بهره می برد به منظور اتصال این ورق ها، آن ها را چکش کاری می کنند در نتیجه روکش گالوانیزه ی آن حین چکش کاری آسیب دیده و از احتمال از بین رفتن روکش ها می رود. جنس ورق گالوانیزه نیز در برابر رطوبت مقاوم نیست و با گذشت زمان دچار زنگ زدگی می گردد. از آنجا که ورق های استفاده شده در کانال های چهارگوش گالوانیزه است این جنس آنتی باکتریال نبوده و بستر را برای عوامل مضر سلامتی چون قارچ ها و باکتری ها فراهم می آورد. پس از نصب کانال چهارگوش نیاز به عایق کاری است که توسط پشم سنگ یا پشم شیشه عایق می گردند. جنس عایق کانال چهارگوش طوری است که ذرات آن در هوا پراکنده شده و برای سلامتی نیز مضر است. البته این مسئله قابل پیشگیری خواهد بود اگر به جای پشم شیشه و پشم سنگ از عایق الاستومری در عایق کانال چهارگوش استفاده گردد. از آنجا که در فرآیند کانال سازی کانل چهار گوش مرحله ی عایق کاری پس از نصب انجام می گردد باید فضای کافی برای عایق کانال چهارگوش تعبیه شود که این مسئله می تواند برای مکان های با فضای اندک یا سقف کوتاه ایجاد مشکل نماید. به طور خلاصه معایب کانال چهارگوش به شرح زیر است:
- کانال چهارگوش نیازمند عایق کاری پس از اجرا است در نتیجه فضای زیادی را اشغال می کند.
- ورق های فلزی و گالوانیزه در آن سبب وزن بالا و حجم زیاد کانال چهارگوش گشته است.
- یکپارچه نبودن جریان هوا و نامنظمی و آشفتگی در کانال چهارگوش باعث جمع شدن گرد و غبار در آن می گردد.
- آلودگی صوتی بالا
۱- مشخص کردن ویژگی و شرایط محیط و کاربری فضا
۲- بررسی نقشه و انجام محاسبات متراژ محیط و ابعاد تبدیل کانال چهارگوش به گرد
۳- فراهم نمودن تجهیزات مورد نیاز همچون اتصالات و رابط ها
۴- برآورد هزینه
۵- کانال سازی
۶- عایق بندی کانال های تبدیل شده
کانال سازان با تکیه بر دانش، تکنولوژی و سابقه درخشان خود در زمینه کانال کشی آماده ارائه بهترین خدمات کانال کشی چهارگوش به شما عزیزان می باشد. تنها با یک تماس می توانید با مشاورین ما در ارتباط باشید تا آنها بهترین راهکار را به شما ارائه کنند، چرا که کانال سازی امری مهم و اساسی می باشد و در صورتی که شما بدون در نظر گرفتن تمامی جوانب کار اعم از جنس کانال، شکل هندسی کانال اقدام که این مهم کنید با مشکلات اساسی و جبران ناپذیر رو به رو خواهید بود.